ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ случајно открила велику фарсу у Влади Србије

ZORANA MIHAJLOVIĆ slučajno otkrila veliku farsu u Vladi Srbije

18 marta 2018

Mediji su poslednje, a SNS prvo mesto za pitanje eventualne rekonstrukcije, jer je SNS dao poverenje svakom od nas da radimo u Vladi, ili da vodimo Vladu, rekla je potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović.

„Predsednik moje stranke i predsednik Srbije davno me je naučio da je semafor važan. Rezultati su važni. Iza mene stoje rezultati koji su merljivi bilo u kilometrima auto-puteva, pruga, bilo u rastu građevinske industrije, broja izdatih građevinskih dozvola i otvorenih gradilišta. A da li će me smenjivati, govoriti laži o meni, praviti od mene nekakvo čudovište u nekim medijima – sigurno hoće. Ne sećam se da je ijedna rekonstrukcija prošla bez toga“, rekla je Mihajlović u intervjuu za „Kurir“.

Ona dodaje da red i rad nekima ne odgovaraju jer se onda vidi koliko ko ne radi ili nema rezultata.

„Rezultat nije broj pojavljivanja u medijima, broj slika na fejsbuku ili poruka na tviteru. Poštovanje koje ima predsednik naše stranke i predsednik Srbije, poštovanje koje zasigurno ima i jedan broj članova Vlade, nije nastao funkcijom, već velikim radom“, smatra Mihajlović.

Ona je dodala da se o rekonstrukciji Vlade nije govorilo ni u SNS-u, ni na sednici Vlade, i naglasila da promene, da bi imale rezultat, „ne bi smele da budu pitanje bilo čijeg hira, inata, pokušaja stvaranja klanova ili reciklaže tuđih izjava kako bi se dobio neki medijski poen“.

Na pitanje šta je tačno htela da poruči premijerki izjavom da će se o rekonstrukciji razgovarati unutar SNS-a, Mihajlović kaže da se ne bavi slanjem poruka kroz medije i da je jedno kad mediji spekulišu o rekonstrukciji, i to je njihovo pravo, a drugo kad visoki zvaničnik Vlade kaže da je „rekonstrukcija otvoreno pitanje“.

„Jasno kažem da će o rekonstrukciji odlučiti SNS i predsednik Vučić. Sve članove Vlade, pa i premijerku koja je vanstranačka ličnost, predložio je predsednik Vučić, i za to dobio podršku predsedništva stranke. Tako će biti i sa drugim mogućim promenama u Vladi. Sve su to normalne procedure u političkim demokratijama, tako je u Nemačkoj, tako je i u Srbiji“, rekla je ona.

Na pitanje o odnosu sa premijerkom, Mihajlović odgovara da je svima zanimljivije da snime da li je neprimereno napravila grimasu nego da se govori o tome koji su ciljevi Vlade, koliko smo uradili, može li brže.

„Smatram i sigurna sam da može mnogo brže, odgovornije, efikasnije i organizovanije. Ja sam profesionalac u svom poslu i predsednica Vlade i ja imamo upravo takav odnos. Svako ima svoja zaduženja i na tome radi. Kad neke stvari ne mogu da se reše, onda se očekuje od premijerke da donese odluke“, objašnjava ona.

Upitana u kakvim je odnosima sa ministrom rada Zoranom Đorđevićem, Mihajlović kaže da „s kim god da razgovara argumentima, za medije je to sukob“.

„Moj stranački kolega ministar Đorđević i ja imamo potpuno drugačije mišljenje o jednoj važnoj temi, Nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti. Za njega je zakon nesprovodiv, a za šest meseci nije dao nijedan predlog, nijedan argument za to. S druge strane, za mene je pitanje ovog zakona pitanje budućeg ekonomskog i ukupnog razvoja moderne Srbije…“, rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, odugovlačenje, strah i hod samo po utabanim stazama najmanje donose prosperitetu.

„Da smo se tako ponašali, nikada ne bismo krenuli u fiskalnu konsolidaciju ili elektronsko izdavanje građevinskih dozvola i danas ne bismo imali uređene finansije i ne bismo bili 10. na svetu po izdavanju građevinskih dozvola, niti bismo imali najveći priliv stranih direktnih investicija“, objasnila je Mihajlović.

Upitana da li su mogući vanredni parlamentarni izbori, Mihajlović kaže da je protiv izbora činjenica da je potrebno vreme da se vide rezultati i da to često nije moguće videti za godinu dana, a da s druge strane u prilog izbora govori čist politički pragmatizam.

„Rezultati pokazuju da bi SNS u ovom trenutku odneo ubedljivu pobedu i dodatno bismo učvrstili većinu u parlamentu. Znam da su Đilas, Janković, Jeremić, Obradović, Šutanovac i ostali u paničnom strahu od izbora jer, kako stoje stvari, ne bi ušli u parlament. Ali, to pokazuje da građani neće šarene laže i besplatan život, jer znaju da nema ništa džabe, već ih to na kraju skupo košta“, kaže Mihajlović.

Upitana kako gleda na to što SPS, kao koalicioni partner SNS-a, insistira na podizanju spomenika Slobodanu Miloševiću, Mihajlović podseća da „građani pamte rat, nemaštinu, nesreće, sukobe, nasilje i sve što smo doživeli u njegovo vreme“, i da smatra da bi umesto spomenika možda primerenije bilo videti kako da se on dostojno sahrani.

„Milošević jeste bio predsednik Srbije i makar zbog toga nije zaslužio da bude sahranjen kao pas ili mačka u dvorištu kuće njegove supruge. A onda neka istorija, stručnjaci, instituti, SANU daju realnu ocenu Miloševićeve vladavine, koja će poslužiti nekoj novoj vladi da odluči treba li ovaj čovek da dobije spomenik“, kaže Mihajlović.

Ona dodaje da smatra da ima zaslužnijih, poput kralja Aleksandra Karađorđevića, koji u Francuskoj gde je ubijen ima dva spomenika, a u Srbiji nijedan.

„Svojim dosadašnjim delima i onim što namerava da uradi za jedno od obeležja kandiduje se i aktuelni predsednik Aleksandar Vučić. Nema sumnje da će nove generacije i te kako analizirati sve ono što je Vučić uradio, od finansijske konsolidacije zemlje, do spoljne politike i pitanja Kosova“, navodi Mihajlović.

KOMENTARI5 komentara

 1. Trifun says:

  Molim odogovrne da STO PRIJE posalju Zoranu van sistema vlasti, sta god da kosta manje ce kostati nego njeno podrivanje iznutra. Nema nazad.

 2. Radojko says:

  A o građevinskim dozvolama , kada je reč, na Zvezdari se čeka dozvola već drugu godinu, ne može se dobiti dok majstori ne plate ušur (korupcija), U Zoni Lledina, put Novi Beograd Surčin izgrađeno je samo u prošloj godini-2017. 20 novih zgrada sa po preko 1000 m2 bez građevinske dozvole. Ko koga sada farba i ko kome baca prašinu u oči, kada graditelje niko ne dira jer imaju člalnske partijske knjižice.

 3. Velika Metla says:

  Srbija je,kao uostalom i ceo Helm,bila okupirana od mnogih agresora,pa tako i srbska pokrajina Kosovo i Metohija,pa NIKOME,od kako vlasti,makar bile i kolaboracionističke,niti patriotske naravno,nije padalo na pamet da potpiše da se neki deo teritorije države Srbije daje nekome od agresora,kao što hoće da uradi ova protuva i izdajnik na čelu Srbije! Narode gotov si ako dozvoliš da to uradi!

 4. Miraš says:

  Čuvena "Zoka NATO koka", kao i mnoge druge sluge stranog uticaja, ispira nam mozak i preoblikuje svest te ponavlja i naglašava samo ono što je poželjno da pamtimo. Pamtimo puno više! Raspad bivše SFRJ može i ovako da se vidi - "gladio" mreža u Jugoslaviji imala je operativni zadatak da proizvede potpuno kontrolisani rat na prostoru bivše Jugoslavije, sa posebnim zadacima po bivšim jugoslovenskim republikama... Naša nekadašnja JNA bila je po snazi i moći peta armija u Evropi i bila je specijalizovana za odbrambeni rat, po svojoj suštini bila je to armija bitno drugačije orijentacije od NATO alijanse. Nestanak Jugoslavije u vrtlogu separatističkih tendencija koje će dovesti i do medjuetničkih sukoba je idealan scenario da nestano tako moćna armija, a SAD i EU u radjanju dajući podršku separatističkim republikama su na relativno jeftin i lak način obezbedili sebi nestanak i takve armije i cele države. Deo akcija koje je prikriveno podržavan spolja u SFRJ su "Bljesak", "Oluja", stvaranje OVK i lažne operacije kojima se jedna nacionalna grupa huška na drugu i mnoge druge akcije. Sankcije koje su uvedene SRJ 1992.godine takodje su imale za cilj slabljenje te poslednje i Jugoslavije i one su dovele do ozbiljnih ekonomskih poteškoća, do slabljenja i države i društva i bile su odličan uvod za otimanje KIM. Ali te sankcije uvela nam je takozvana medjunarodna zajednica predvodjena SAD i drugim zapadnim zemljama... Povodom " gradjani pamte rat, nemaštinu, nesreće, sukobe, nasilje i sve što smo doživeli u njegovo vreme". - "Njegovo vreme" se podudaralo sa vremenom unipoloarnog sveta kada je NATO bio na vrhuncu moći. Opasna zamena teza je nepominjanje i sakrivanje takvog NATO-a i EU globalistana i njihovih velikih ambicija osvajanja sveta, a da se kao mentalno zaostali samo bavimo samim sobom.

 5. Rastko says:

  Nije mi jasno zašto vlasti u Srbiji podržavaju ovu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *