ЗОРАНА ПРЕТИ: „Од Бабића очекујем само једно!“

ZORANA PRETI: „Od Babića očekujem samo jedno!“

5 maja 2017

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da od v.d. direktora „Koridori Srbije“ Zorana Babića očekuje samo rezultat i da se kvalitetno i u predviđenim rokovima završi Koridor 10, a da će u tome imati njenu podršku.

– Ovaj veliki posao je pri kraju, ali zato baš sada moramo da uložimo najviše rada i truda. Zato od novog vršioca dužnosti direktora Koridora Srbije Zorana Babića očekujem isto ono što sam tražila od njegovih prethodnika – a to je rezultat. Ništa manje i ništa više – poručuje Mihajlovićeva, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona kaže da očekuje da „Koridori Srbije“ ispune ugovorene obaveze i da u kvalitetu i predviđenim rokovoma završe ovaj izuzetno važan posao.

– Verujem da je Zoran Babić svestan odgovornosti koju je preuzeo, a u meni i ministarstvu koje vodim će, kao i njegovi prethodnici, imati svu potrebnu pomoć i punu podršku da završimo Koridor 10 – rekla je Mihajlovićeva.

Ne postoji veći interes za državu i našu Vladu Srbije, niti veći zadatak za mene lično od završetka Koridora 10.

Srbija sa izgrađenim Koridorom 10, auto-putem koji povezuje Srbiju sa Makedonijom i Bugarskom, postaje najbrža i najkraća veza istoka i zapada Evrope i nezaobilazan saobraćajni centar ovog dela Evrope, rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, Koridor 10 nisu samo auto-put, mostovi i tuneli, već i veliki privredni potencijal Srbije, jer će pored već izgrađenih više od 50 fabrika u blizini auto-puta nići nove u kojima će raditi naši građani.

– Da ne govorim o većim prihodima od putarine, trgovine i svih drugih poslova koji će biti otvarani u blizini auto-puta – kaže Mihajlovićeva.

– Nije tajna da nisam bila zadovoljna radom dosadašnjeg rukovodstva preduzeća “Koridori Srbije”, koji su u ime države Srbije investitori na Koridoru 10. Nekoliko puta sam javno iskazivala svoje nezadovoljstvo načinom rada, a poslednji put kada sam pred prvomajske praznike sa premijerom Aleksandrom Vučićem obišla deonice na Koridoru 10 – kaže potpredsednica Mihajlović.

Ona dodaje da nije tajna ni da se zalaže da se svi direktori javnih preduzeća biraju na konkursu, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije imenovala je juče funkcionera SNS Zorana Babića za direktora Koridora Srbije.

Babić je na tom mestu nasledio Dmitra Đurovića.

U prošlom parlamentarnom sazivu Babić je bio šef poslaničke grupe SNS.

KOMENTARIJedan komentar

  1. dusko says:

    DA U SVAKOM POSLU ODVOJI PRISTOJNU SUMU ZA MENE !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *