Зорана у највећој пљачки државе

Zorana u najvećoj pljački države

29 jula 2015

500197_zorana2-tanjug_f-620x330Rešenje srpskog Ministarstva građevine da privatizovanom Poljoprivrednom kombinatu „Zlatibor“ bez naknade ustupi 2.213 hektara izuzetno vrednog zemljišta na planinskoj lepotici, uvela je resornu ministarku Zoranu Mihajlović u veliki sukob sa opštinom Čajetina. Prema rečima predsednika opštine Milana Stamatovića, vrednost zemlje koju ministarstvo daje privatnom licu Radoju Cvetiću, vlasniku beogradske firme Masterfrigo je četiri milijarde evra, pa je kako ističe za „Vesti“ reč o najvećoj pljački države.

„Ako ministarka Mihajlović ne poništi rešenje kojim je PK „Zlatiboru“, privatizovanom 2003, poklonila najskuplje zemljište, organizovaćemo građane i investitore i krenuti u proteste, da bi podigli glas protiv najveće pljačke države u novijoj istoriji Srbije „, poručuje Stamatović.

Povodom mogućnosti da se ovo zemljište dodeli privatnom preduzeću, čajetinska opština je više od decenije bezuspešno tražila od države da odreaguje i da zaštiti državnu imovinu. Stamatović ne posustaje. O svemu je pismom obavestio šefa države, premijera, Republičkog javnog tužioca i opozicione stranke u Skupštini Srbije.

Reagovala je, međutim, samo vanparlamentarna Demokratska stranka Srbije, ocenivši da je ministarka „osnažila opravdane sumnje“ u nezakonitost rešenja kojim privatna firma bez naknade postaje vlasnik najatraktivnijeg zlatiborskog zemljišta.

U DSS smatraju da to rešenje doneto uoči stupanja na snagu Zakona o konverziji, i momentu kada Republički javni tužilac koji smatra da se radi o državnom zemljištu prelazi na novu dužnost. To, kako ističu, i odbijanje ministarke da poništi rešenje jasno ukazuju da u slučaju „Zlatiborske afere“ može biti reč o visokoj korupciji. Zato su pozvali premijera Aleksandra Vučića da smeni ministarku Zoranu Mihajlović, a ministra policije i javnog tužioca da preduzmu mere na rasvetljavanju afere.

Kako je spor doveden do usijanja, posle saopštenja resornog Ministarstva koje preteći opominje da će reagovati na svaki pokušaj pritiska kojim se pravni postupak iz institucija pokušava izmestiti na ulice, ministarka Mihajlović je ubrzano „spustila lopticu“ i juče obelodanila da je formirana radna grupa koja će ispitati ceo slučaj i već danas podneti izveštaj o tome da li je sve bilo zakonito.

Zorana reterirala

Ministarka Zorana Mihajlović je naprasno primetila da ima indicija o ugrožavanju javnog interesa, pa će biti razmotreno šta je bilo sa javnom imovinom kada je 2002. izvršena privatizacija, koja, kako kaže, nema veze sa sadašnjim vlasnikom, jer je on akcije kupio na berzi 2012.

„Videćemo na osnovu informacije iz katastra ima li nečeg što nije na pravi način urađeno i da li je bilo zakupa za koje nismo znali“, kazala je.

Stamatović: To je za zatvor

Ministarstvo građevine je prvobitno tvrdilo da se u odlučivalo o žalbama PK „Zlatibor“ na odluke lokalne komisije Geodetskog zavoda iz februara 2015. i da za „nijednu odluku postupci nisu pravosnažno okončani“. Stamatović međutim, uzvraća da je rešenje protiv kojeg je digao glas, pravosnažno.

„Ministarka laže i treba uhapsiti zbog štete koja se pravi državi i građanima“, kazao je tim povodom Stamatović koji je prema našim informacijama juče hitno otputovao u Beograd.

(D. Dekić / Vesti)

KOMENTARI3 komentara

  1. Apis says:

    Za Zoranu se odavno zna da nije i nikad nece raditi u interesu Srbije. Treba pitati Vucića zasto je sastavio vladu od lopova i nesposobnih ljudi. Ja mislim da zato jer ni on nije imao nameru da brine za Srbiju nego da odradi zadatak placenog izdajnika.

  2. ***** says:

    Dragi moj "Apis"-e,sve do jednog su birali cia agenti.Namerno su dovedeni i postavljeni na kljucna mesta,iskljucivo nesposobni,ali su sposobni za izdaju i kradju.Pogledaj samo koliko se Vucic trudi da ispuni sve i jedan zahtev nalogodavaca.Ostrasceno i ludacki sprovodi politiku koju mu stranci namecu.Kosmet je pri kraju,na redu je Rep.Srpska(kao sledeci "zrtveni jarac").Narod treba da se konacno pobuni i otera kompletnu bagru,koja se prodala za mizerni papir,inace ce unistiti celu drzavu i sav narod u njoj.

  3. DRAGANešković says:

    Vrana vrani ne vadi oči, kako ne možete da razumete i da svatite, sve je to timska organizacija, Zorana je samo zupčanik koji ima svoju jasnu funkciju. Molim Vas da iskoračite na putu buđenja. Krajnje je vreme da se probudite. pozz. DRAGAN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *