ЗУКОРЛИЋ БУНЦА: Срби нам узели Кустурицу, Расима Љајића и Мешу Селимовића!

ZUKORLIĆ BUNCA: Srbi nam uzeli Kusturicu, Rasima Ljajića i Mešu Selimovića!

29 januara 2015

Foto-Tanjug-Nenad-Milošević-Rade-Prelić-Arhiva-Nemanja-Jovanović– Emir Kusturica je jedan bošnjački mozak koji gledano s aspekta kreativnog kapaciteta prednjači u Srbiji, te ga Srbi smatraju svojim genijalcem. Srpski narod vam ne bi vratio Mešu Selimovića ni za kakve pare, iako je Meša Mehmed, a Mehmed je od Muhameda – kaže muftija sandžački.

Muftija sandžački Muamer Zukorlić ni ovog puta nije propustio priliku da na jedan od najvećih pravoslavnih verskih praznika, Svetog Savu, provocira Srbe.

On je prilikom osnivanja prvog bošnjačkog centra u Beču rekao da su Srbi kad god im je trebalo pameti išli kod Bošnjaka, a kao dokaze naveo primere Emira Kusturice, Meše Selimovića, ali i Rasima Ljajića.

– Takva je situacija i s Emirom Kusturicom, znam da vam se kosa na glavi podigne kad ga pomenem, ali da su Srbi mogli bez Emira Kusturice, ne bi ga na ovaj način prihvatili, forsirali i plasirali. To znači da srpska nacija i kultura ne mogu bez bošnjačkih mozgova.

Emir Kusturica je jedan bošnjački mozak koji gledano s aspekta kreativnog kapaciteta prednjači u Srbiji, te ga Srbi smatraju svojim genijalcem. Emir Kusturica je najveći srpski prosvetitelj posle Svetog Save – izjavio je Zukorlić, navodeći da to ne govori zato što je Bošnjak, već zato što su to činjenice.

Kao dodatni primer je naveo književnog velikana Mešu Selimovića.

– Srpski narod vam ne bi vratio Mešu Selimovića ni za kakve pare, iako je Meša Mehmed, a Mehmed je od Muhameda. I sad Srbi zvanično pišu o tome da je Meša srpski pisac. Zamislite, Mehmed Meša Selimović je srpski pisac. Dakle, Meša je nesporno genijalac kojeg Srbi prisvajaju, bez obzira na to kakvo mi mišljenje imali o njemu.

Razlog tome je što srpska kultura ne može bez Meše Selimovića, kada njega sklonite, tu ostaje rupa – zaključio je Zukorlić i šeretski dodao da je Rasim Ljajić “ime broj jedan u Beogradu u politici” jer se jedini održao 15 godina na političkoj sceni.

(Politika)

KOMENTARI4 komentara

 1. Apis says:

  Zukorliću nesrećo, sve što vredi, što je svesno vrati se tamo gde i pripada! Samo idioti tumaraju u tami ludila i stalno izmišljaju neku novu pripadnost. Bili ste malo Srbi, Turci pa opet Srbi pa Muslimani (čuj nacija Musliman) pa sad Bošnjaci (čuj Bošnjak a u Srbiji od pamtiveka)šta ćete biti do sutra niste sigurni. Dakle tvoj pradeda nije rod tvome dedi kao ni tvoj otac tebi jer jedan je Srbin a drugi je Turčin, treći musliman, četvrti bošnjak itd. Može li to normalan čovek da shvati i prihvati???

 2. Pravdaa says:

  Srbi koji su prešli pod pritiskom Turaka u Islam ne mogu biti Turci niti arapi nego vrlo brzo kada svate ko su vrati će se svom narodu.

 3. mile says:

  a ja se pitam zašto nam je ovako loše...kad ono, idemo po pamet (Ljajić 15 godina na vlasti) kod balija...nije ni čudo!

 4. Klub Srbi dijaspore i otadzbine, Keln says:

  Kompleks nize vrednosti kod ove individue ekstremno se povecava u odrazaju. Kusturici mozak radi na visokom nivou, zato se i deklarise kao Srbin.Istoriju svoje porodice zna i od istine ne bezi. Ovaj se ocigledno deklarise kao Srbofob.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *