ZUKORLIĆ – DOKLE VIŠE: Srbi su okupatori

ZUKORLIĆ – DOKLE VIŠE: Srbi su okupatori

19 avgusta 2014

zukorlic2Muftija Muamer Zukorlić rekao je u intervjuu kuvajtskoj televiziji El rej da je Sandžak već 100 godina pod srpskom i crnogorskom okupacijom, da je regija na važnom geografskom položaju, te da bi trebalo da dobije, ako ne državu, a ono makar autonomiju.

– Uprkos svim poteškoćama s kojima se suočavamo živeći 100 godina okupirani od Srbije i Crne Gore, pošto se Sandžak nalazi između njih, mi nismo prestajali da postojimo uprkos masovnom etničkom čišćenju u Prvom i Drugom svetskom ratu, te uprkos poslednjim ratovima, u Bosni i na Kosovu – kazao je Zukorlić i naveo koje zemlje okružuju Sandžak – Crna Gora, Srbija, Kosovo, te da je položaj ove regije važan jer spaja Bosnu s Kosovom, dok Srbiju spaja od Crne Gore, odnosno razdvaja od nje.

– Zato je Sandžak u poslednjih 100 i više godina bio ključna tačka mnogih previranja. To je stavilo muslimane u mnoge probleme i to je razlog što je Sandžak podijeljen između Srbije i Crne Gore, iako je regija koja ima svoju historiju i u najmanju ruku treba da ima autonomiju, ako ne može da postane država – naveo je muftija.

– Naše traženje prava je pojačalo udare na nas i na mene lično. Ne bi prošlo ni dva dana a da se u beogradskim novinama ne govori o muftiji koji provocira, koji je ekstreman – naveo je on.

Nama je san da sagradimo veliku džamiju u Novom Pazaru, koja će moći da primi nekoliko hiljada ljudi – kazao je muftija o daljim planovima.

(Sandžakpress)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Dervensky says:

    Muslimani,odnosno Bosnjaci su listom glasali na referendumu u Crnoj Gori za samostalnost iste i stoga su sami krivi sto je njihov etnicki prostor podeljen iznedju dve drzave.Licno ih je doticni gospodin pozivao da se tako izjasne.Zeleci zlo Srbiji "pucali su sebi u nogu".Kada je rec o okupaciji Srbije,namece se pitanje kako je mogla Srbija okupirati deo teritorije na kojoj je imala suverenitet jos iz vremena kada muslimana pa ni Bosnjaka nije bilo severozapadno od Anadolije. Sto se etnickog ciscenja tice, najvece etnicko ciscenje na Balkanu izvrsili su Turci i njihovi sledbenici nad Srbima i ostalim pravoslavnim hriscanima tokom njihove visevekovne okupacije Srbije,tokom koje su pocinili monstruozne i neopisive zlocine, gore od onih koje danas cine mudzahedini u Siriji, Iraku...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *