ЗУКОРЛИЋ ПАЛИ ФИТИЉ! Позваћу Санџаклије да се наоружају!

ZUKORLIĆ PALI FITILJ! Pozvaću Sandžaklije da se naoružaju!

12 avgusta 2021

Narodni poslanik i lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić zvecka oružjem! On je najpre optužio Sandžačku demokratsku partiju (SDP) Rasima Ljajića da je povezana sa nedavnim napadom iz vatrenog oružja na novinara Edina Hamidovića u Sjenici, a potom je i pozvao narod – da se naoruža.Zukorlić je, naime, rekao da su odgovorni za napad na Hamidovića pripadnici kriminalne grupe i eksponenti SDP.

– SDP prerasta u ozbiljnu kriminalističku organizaciju. Ukoliko policija u Raškoj oblasti ne raskine sa podrškom organizovanom narko-kriminalu, pozvaću narod da kupi oružje i da se brani – naveo je Zukorlić.

Podsetimo, Edin Hamidović, urednik stranice na Fejsbuku Sjeničke novine, zadobio je povrede opasne po život u pucnjavi koja se u petak uveče dogodila u centru Sjenice.

Naočigled velikog broja prisutnih, napadač je, prema nezvaničnim informacijama, iz auta u pokretu otvorio vatru na Hamidovića i pogodio ga sa četiri metka. Dva metka pogodila su ga u stomak, jedan u rame i jedan u nogu potkačivši arteriju, zbog čega je došlo do obilnog krvarenja. On je sa teškim povredama prevezen u Opštu bolnicu u Novom Pazaru, gde je operisan. Tokom vikenda njegovo stanje je bilo stabilno, ali se u nedelju naglo pogoršalo i životno ugroženi novinar je prebačen u kragujevačku bolnicu.

Zukorlić je, podsetimo, i ranije upućivao preteće poruke i zapaljive izjave. Tako je 2014. u intervjuu kuvajtskoj televiziji El, dok je još bio sandžački muftija, rekao da je Sandžak već 100 godina pod srpskom i crnogorskom okupacijom, da je regija na važnom geografskom položaju, te da bi trebalo da dobije, ako ne državu, a ono makar autonomiju. Dve godine ranije je na Festivalu islama u Novom Pazaru rekao da je „Aćif-efendija naš heroj, koji je organizovao odbranu Novog Pazara od četnika i da nije bilo te odbrane, Bošnjaka bi danas bilo kao u Novoj Varoši, Priboju i Pljevljima“. I pretio je mnogim političarima u Beogradu, ali i u Banjaluci. Pre šest godina tadašnjem predsedniku RS Miloradu Dodiku je poručio da će doći u Bijeljinu i da će ga zauvek ućutkati.

Rasim Ljajić kaže za Kurir da slučaj u Sjenici nema nikakve veze s politikom.

– Kao stranka sve verujemo državnim organima i podržavamo istragu o svim okolnostima pod kojima se ovo desilo. Sa indignacijom odbacujem svaku političku konotaciju ovog događaja. Svako u Sjenici zna da ovo nema blage veze s politikom i političkim strankama, a to vrlo dobro zna i Zukorlić – poručio je Ljajić.

(Kurir)

KOMENTARI15 komentara

 1. Cp6a says:

  Samo da se zna za šta mu služi ona slatkorečivost i "pravdoljubivost" u beogradskim studijima.

  • Kosovac says:

   @ Srba, …..Polako, spusti loptu na zemlju. Fitilj pali ovaj članak, ne pali fitilj Zukorlić. Zukorlić je pozvao stanovnike Raške da se naoružaju i odbrane od narko-mafije Rasima Ljajića. Ako će se to oružje kasnije upotrebiti protiv Srba, to je već drugo pitanje i nije tema. Anonimni novinar poteže antisrpske grešne izjave Zukorlića još od 2014. godine, neka, to je činjenica. Ali ova izjava Zukorlića danas, ona je dijametralno suprotna, nema smisla napadati čoveka koji se bori protiv narko mafije Rasima Ljajića. Pre svega nije fer, nije pošteno.

   • uddu says:

    Ovo je potpuno tačno ! Ovoga puta Zukorlić pozvao svoje da se brane od Ljajićevaca ,a ljajić je Vu...ev čovek,pa prema tome,ovoga puta za Zukorlića važi ono:Neprijatelji naših neprijatelja su naši prijatelji !

    • Cp6a says:

     Po toj logici su Mesić, Plenković, Milanović, Izetbegović, Orić, Tači, Kurti, Haradinaj i sam Đavo lično tvoji prijatelji. Moji ni u snu nisu. Ima valjda ljudi kod vas neki normalniji redosled, ili vam je ipak Ramuš simpatičniji od Ace.

     • uddu says:

      Pa tvoj Aca se rukuje i grli sa svima njima,šuruje i trguje ljudima,oružjem i teritorijama !

      • Cp6a says:

       Njegova funkcija podrazumeva da ako treba da se rukuje i sa takvim ološem. Ako misliš da to radi sa zadovoljstvom, onda si napaljeni klinac, obrađen i zloupotrebljen stalno na istu foru.

 2. Pendrek says:

  Naravno da je to lukavi terorista, on se sprema da dalje rasparcava Srbiju zato je postavljen na mesto.

  • Srbija cveta says:

   Mislim da bi svi ti Srbi i ovi bivši koji se razjediniše mogli zaista da se ujedine upravo oko jedne stvari. Treba ih stimulistati sa po kilo rakije dnevno i dozom narkotika sve za dž. U al bi se opet svi mi ujedinili u ljubavi i ekstazi, prepoznali bi svoju braću i ne bi se više mrzeli radi nekih sitnih podela. Nestale bi prepreke i barijere radi ove bratske ljubavi i sloge.

 3. padre says:

  Tako ti je, kad se kriminalci posvađaju oko plena!

 4. petrovgrad says:

  Bolje da ih pozove da počnu da tove svinje, pa da se polako navikavaju na pradedovsku kuhinju. Bolje je vruća prasetina ispod sača, nego kalašnjikov na ramenu.

  • Pravda says:

   bili su u BiH i znaju sta je bolje.

 5. Čist je ko Suza says:

  Ma ne, čovek je u pravu on bi da se sa narodom izbori protiv kriminala i narkomanije koje su se ukorenile i kvare narod i omladinu, umesto bolan da idu u đamiju oni se špricaju po ćoškovima a neće ni vakcinu. E šta ti je propast današnje omladine, Gara prima bocu na Sokocu, a da se šprica vakcinama bar bi vremenom postala potpuno sterilna i ispunila bi namenu vacinice.

 6. Gospodi Pomiluj says:

  Ionako je stalno pucnja po ulicama, ranjavaju žene sa bebama, jer slabo nišane i prave kukavičke zasede. Grad Čikago je amater za grad Novi Pazar, tu čovek može da upazari i metak u čelo jer narkosi ne vide ni belu mečku a bitno im je da se čuju kao pucači. Zaista tu trebaju neki redari a pošto je milicija korumpirana, mora neki Odža da uvede kontrolu, da povrati mir među vernicima koji zarad koke izgubiše svu svoju veru.

 7. doktrina soka says:

  Nije valjda narod lud da slusa te budaletine da pocinju rat,dosta je bilo ratnohuskacki govora i sejanja straha. SVE POLITICARE POSLE 2000te godine povatat za guse i da poloze racun narodu,imovinu pre bavljenja politikom i posle,koliko su se nafatirali..

  • Beli Orao says:

   Đaba Ti ta tolerancija i želja neostvariva ! Mladež muslimanska u Raškoj je već zadojena sa Alijom i Redžepom toliko da tu samo rat manjih razmjera može da očisti teren ! Ali sa ovim klovnom na vlasti jadna je Srbija kao i sa Kosmetom ! Ista šema drugo područje !?!? Znate li šta ameri i englezi uz i švabe rade u Srbiji !?!?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *