„ЖУТИ ПРСЛУЦИ“ манифестом са 25 тачака ПОСТАВИЛИ УСЛОВЕ! ЗАПАД ШОКИРАН

„ŽUTI PRSLUCI“ manifestom sa 25 tačaka POSTAVILI USLOVE! ZAPAD ŠOKIRAN

11 decembra 2018

UKOVODEĆI centar „Žutih prsluka“ – za koji se još ne zna ni ko ga čini ni gde je – objavio je spisak zahteva Vladi Francuske i Emanuelu Makronu.

Jedan od njih je: trenutno povlačenje zemlje iz NATO pakta i istupanje iz svih vojnih misija po svetu.

Kako prenosi list Le libre penseur, radi se o manifestu od 25 tačaka, podeljenih u četiri grupe.         Ekonomija i rad

1. Sazvati svenarodnu skupštinu za reformu poreskog sistema i zakonima zabraniti da porezi premašuju 25 odsto onoga čime raspolaže građanin.

2. Povećati minimalnu zaradu, penzije i životni minimum za najmanje 40 odsto.

3. Otvoriti nova radna mesta u zdravstvu, obrazovanju, javnom transportu, pravosudnoj sferi i drugde – da bi državna infrastuktura funkcionisala kako treba.

4. Izgraditi pet miliona canova po dostupnoj ceni i na taj način smanjiti kirije i hipoteke; otvoriti nova radna mesta u građevinarstvu. Strogo kažnjavati vlasti gradova i oblasti čijom krivicom se pojave beskućnici na ulicama.

5. Anulirati unutrašnji dug.

         Politička sfera

1. Izmeniti Ustav radi omogućavanja pune vlasti naroda i omogućiti održavanje referenduma na inicijativu naroda.

2. Zabraniti lobiranja i šeme uticaja. Osuđenim licima zabraniti da doživotno budu na bilo kakvoj izbornoj funkciji; zabreaniti da se istovremeno bude na više izbornih funkcija istovremeno.

3. Istupiti iz Evropske unije i vratiti Francuskoj politički, finansijski i ekonomski suverenitet.

4. Onemogućiti izbegavanje plaćanja poreza i vratiti 80 milijardi evra koje državi duguje 40 najvećih kompanija. Zaustaviti privatizaciju i vratiti u državnu svojinu privatizovane aerodrome, železničke pruge, parkirališta itd.

6. Ukloniti sa puteva radare i kamere koje ne pomažu da se osujete saobraćajke i samo su zamaskirana forma poreza.

7. Iz nacionalnog sistema obrazovanja isključiti ideologiju i preispitati destruktivne i diskreditovane metode obuke.

8. U pravnoj sferi povećati budžet za četiri puta i zakonim utvrditi maksimalno vreme za obavljanje pravnih procedura; uprostiti sudski sistem, a pravosuđe učiniti – opštedostupnim i besplatnim.

9. Medije učiniti opštedostupnim i zabraniti propagandu. Obustaviti dotiranje i davanje medijima poreskih olakšica. Onemogućiti kumovsku povezanost medija i političara i razbiti medijske monopole.

10. Ustavom potpuno zabraniti mešanje države u sferu obrazovanja, zdravstva i u stvari porodice.

         Životna sredina i zdravlje

         1. Zakonski obavezati proizvođače tehnike da za nju obezbeđuju rezervne delove za najmanje deset godina.

2. Zabraniti proizvodnju i promet plastičnih posuda, kesa i pakovanja.

3. Sazvani svenarodni kongres za reformu zdravstva i ograničiti uticaj na njega farmaceutskih kompanija.

4. V Odustati u poljoprivredi od genetski modifikovanih proizvoda i pesticida koji mogu izazivati rak i patološke promene endokrilnog sistema; zabraniti i da se poljoprivredno zemljište koriste bez menjanja useva.

5. Novom industrijalizacijom se osloboditi uvoza koji šteti našoj ekologiji.

         Geopolitika

1. Istupiti iz sastava NATO i zabraniti korišćenje francuske armije u agresivnim ratovima.

2. Odreći se politike pljačkanja, vojnog ipolitičkog mešanja u stvari Afrike. Vratiti afričkim narodima ono što su nepošteno nagrabili njihovi diktatori. Vratiti otuda francuske trupe. Eliminisati kolonijalni sistem  koji afričke zemlje prisiljava da svoje zlatne rezerve drže u centralnoj banci Francuske dok same žive u bedi.

3. Razgovarati sa njima kao sa ravnima.

4. Zaustaviti priliv migranata za čiji prihvat i integraciju Francuska nema sredstva.

5. U spoljnoj politici poštovati međunarodno pravo i potpisane sporazume.

(FAKTI)

 

KOMENTARI27 komentara

 1. opet ja says:

  Ohhhhoooohhhhooo svaka cast!!!! Ako je ovo sve istina ja sam zadivljen!!! Sve zahteve treba da uputimo našoj vlasti, siguran sam da će Vučko pristati...

   • padre says:

    Vučko nebi imao gde, da se to obistini drugde!

  • Kiki NS says:

   Ovo su univerzalni zahtevi i svaka država treba da ih sprovodi. Neka Francuska bude prva a mi za njom , ponosni drugi.

  • Grad says:

   Jadno je da se naslađujemo onim što se dešava u Francuskoj. Kod nas je sve sto puta gore, pa se niko ne buni, već u potpunosti podržava Vučićevu vlast koja je glavni krivac našeg sadašnjeg stanja. Što neko ne napravi naš program u četiri tačke.

 2. Deda Micko says:

  Ovo je najlepse sto sam procitao u medijima za poslednjih 30 godina. Iste ove zahteve moramo uputiti i Vucicu. Borba izmedju mundijalnih kolonizatora i nacionalnih drava i njihovih naroda ne moze se izbeci. Ziveli narodi sa svojim posebnim osobinama i svojim posebnim istorijama. Dole nacisti Evrope koji su zajahali narode i koji im sisaju krv. Proglas je fantastican i verujem da ce osvestiti mnoge u Evropi. I na kraju, zivela Srbija.

  • Za Srbiju says:

   Napokon prava vest. Nabavimo prsluke pa na ulice.

 3. Baracuda says:

  Kada bi bilo tako, bilo bi ponovo lijepo, jer šta traže, traže sasvim normalne stvari koje čine čovjeka čovjekom, a ne robom !

 4. Stop says:

  Nema sta svaka cast , Moj Predlog je da se svi u europi solidarizuju sa zutim prslucima u francuskoj , tako sto ce u subotu i nedjelju izaci sa zutim prslucima u svojim sredinama u znak podrske francuskom narodu i da nisu sami . Inace nece moci ovo izgurati bez podrske cijele europe. Gdje su sad ne vladine organizacije hahaha..

  • dragana says:

   tako je

  • Deda Micko says:

   Odlican ti je komentar, udara u srce. Nevladini momci su pusike.

 5. Zoran says:

  Samo napred, puna podrška, nama odgovarate!

 6. Klaus fon Bre says:

  Podrška zahtevima...

 7. dragana says:

  bravooooooooooo za sve zahteve u ovome je spas drzave I naroda.

 8. Old School says:

  svaka cast to i nama treba a i citavom svetu to su normalni standrdi kakav je svet ranije izgledao naro se probudijo i svestan sta se radi STA CEKAMO !!!

 9. A akoM says:

  Poštovanja vrijedan popis zahtijeva!Moćnici svijeta će se urotiti da ga sruše,da ne bude dalekosežna sjemenka drugih istih ili sličnih!Žuti prsluci naroda Francuske u revoluciji protiv hobotnice svijeta!Teško da će uspjeti!Vjerovatno će ostati sami i malobrojni!Ali klica Novog Boljeg Svijeta je posijana!Ako ne danas ovdje,onda sutra negdje drugdje,borba će biti nastavljena!Protiv robovlasničkog NWO,a za Novi Bolji Svijet,Novi Zakon!Ne samo njima,nego svima!I to je Put u Spas!Ako za kormilo toga broda dođe Pravi kormilar,a ne nesposobni i izdajnički mućak!A i za to ima nade!Jer evo danas,iza ovog popisa zahtjeva,stoji nada i za to!Ako ne danas tu,onda sutra negdje drugdje,svuda!

 10. opet ja says:

  Čuo sam da nevladine organizacije, a naročito Soroš, podržavaju ove zahteve... Na žalost ja u Srbiji ne vidim da ima energije za ovako nešto, svi su prihvatili stanje pod okupacijom izdajnika i kriminalaca. Čak i nazovi opozicija ne bi podržala ovakve zahteve jer su generalno vrlo slični Vučku i njegovom gengu.

 11. harry neron says:

  Ovi oču da od Francuske urade europsku Severnu Koreu. To što traže jednostavno ne ide zajedno, ne možeš da imaš niske poreze i snažan javni sektor sa svim uslugama besplatno ( zdravje, školstvo, javna infrastruktura,......). Takođe ne možeš da zakonom propišeš da su sposobniji pojedinci u društvu obavezni da brinu o manje sposobnim pojedincima društva, ako to uradiš onda si uveo komunizsm najgoreg tipa kded pojedinac nema nikakvih prava i sve je podređeno zajednici.

  • Bojana says:

   Gospodine nije bitno da li je komunizam ili demokratija,to je za zamajavanje naroda,bitan je normalan zivot,osnovno pravo na zivot,ako je nekada moglo tako da se zivi,zasto ne moze danas!?Ne moze zato sto svetom vlada najgori ljudski rod,dno dna.Nije problem nahraniti siromasne,vec bogate,sramota koliko ljudska pohlepa nema granice.Ratovi ,patnja ,glad ,da bi se neko tamo prosta da budem isprdjivao nasim parama .Ne moze niko da me ubedi da ne mogu da se stvore uslovi za normalan zivot!!!

   • Jasam says:

    Svaka cast na odgovoru!

  • PETAR says:

   kako se kod nas živelo u "komunizmu" .Sve smo imali besplatno pa nismo znali to da cenimo. Svaka čast na zahtevima žutih prsluka , vreme je za socijalnu pravdu

 12. punca says:

  BRAVO — PODRZAVAM — DEFINITIVNO!!!!

 13. Ilija Kolev Radoviš says:

  Site baranja na žoltite eleci se vo prilog na moeto soznanie. Treba promena vo sistemot, inaku baranjata na toj način e dejstvuvanje vrz problemite, koe znači rešenija od vremen karakter, bidejki izvorot /pričinitelot- greškata vo sistemot/ problemite gi praќa postojano i da rešiš nešto, bidejki go nema razvojot rešenieto e vremeno, pak ќe se poftori problemot.

 14. Ilija Kolev Radoviš says:

  Imam rešenie na site roblemi i toa od traen karakter. Rešenieto se naoѓa vo promena na ideologijata na opštestveniot sistem, vo vrska so prisvojuvanjeto na spečalenoto- novata vrednost. Rešenieto e vo koris i na rabotnicite i na kapitalistite. Bez toa rešenie, koe ne znači promena na sistemot, tuku dogradba, so koja treba i trudot da se prifati kako kapital, nee možno smiruvanje na situacijata i rešavanje na istaknatite 25 baranja. Promenata vo sistemot znači podelba na spečalenoto po dva osnova, pazaren i so pravo na učestvo vo ostatokot na sprčalenoto. Pazarno, za rabotnicite plati, za kapitalistite kamata na vloženite sopstveni pari. So pravo na učestvo vo ostatokot na osnova vložetoto. Za rabotnicite ostvarenite plati za vloženiot trud, a za kapitalistite vloženite sopstveni i kreditni pari. Na toj način i rabotnicite i kapitalistite ќe imaat tretman na kapitalisti. Toa e pravilna raspredelba od koja proizleguva podnosliv odnos pomeѓu ponudata i pobaruvačkata, što e uslov za razvoj. So toa prestanuvaat krizite i site dr.problemi.

 15. Ilija Kolev Radoviš says:

  KAKO DA JA SPASIME MAKEDONIJA Da se pojavat ŽOLTI ELECI so prifaќanje na ispraven stav za predmetot na borbata. Toa znači, borbata da se vodi za pričinitelot na problemite,a ne za problemite. Koj e pričinitelot na problemite jas otkriv, toa e prisustvo na greška vo ideologijata na opštestveniot sistem kapitalizam. Greškata se naoga vo oblasta na raspredelbata na spečalenoto, ekonomski rečeno na novata vrednost. Bidejki trudot e ostaven samo so cena od pazarot na trud, taa isplata nee dovolna da se potroši sozdadenata ponuda. Toa predizvikuva trupanje na ponuda, ili sozdavanje na nepodnosliv odnos pomegu ponudata i pobaruvačkata. Vo takov slučaj se slučuva kočenje na rabotata i pojava na kriza. Znači ekonomska nužnost e da se obezbeduva podnosliv odnos pomegu ponudata i pobaruvačkata, ako sakame da imame trošenje na sozdadenoto, ili razvoj. Od ovoj dokaz podobar ne postoi, deka cenata na trudot samo preku pazarot na trud e nedovolna za trošenje na sozdadenata ponuda, potočno deka i trudot ima del vo profitot. Ete toa e greškata vo sistemot, što luѓeto treba da gi natera da oblečat žolti eleci. Toa, kako treba da se otstrani taa greška e zadača na elitata što ke go vodi narodot, a za narodot toa objasnenie za pričinitelot e dovolen argument za oblekuvanje na elecite, bidejki veќe svojata borba ja vodi za rešavanje na site problemi, a ne samo za zalažuvanje. Vo kolku se prifati vakva borba, i toa vednaš, ќe gi zaseni site planovi na vlasta za promena na ime i za EU i NATO. TOA NI E SPASOT, DRUG NE POSTOI.

 16. petrovgrad says:

  Sada će Boško Obradović da krene na strane banke, onako kao što je propagirao kada je osnivao Dveri.

  • Posmatrac says:

   He, he, boskic-lazovcic.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *