ЗВАЛИ СУ ШОЈГУА, АЛИ БЕЗУСПЕШНО: Пентагон хоће да ступи у контакт, наишли су на зид ћутања

ZVALI SU ŠOJGUA, ALI BEZUSPEŠNO: Pentagon hoće da stupi u kontakt, naišli su na zid ćutanja

14 aprila 2022

AMERIČKI sekretar za odbranu Lojd Ostin pokušao je da kontaktira svog ruskog kolegu Sergeja Šojgua pre manje od nedelju dana, ali bezuspešno, prenosi RIA Novosti reči portparola Pentagona Džona Kirbija.– Ne znam kada je bio poslednji pokušaj. Nedavno, mislim. Pre manje od nedelju dana. Opet, nije bilo interesovanja Rusa – rekao je on na brifingu za novinare.

Rukovodstvo Pentagona kaže da su pokušavali da se „probiju“ do ruskih kolega – Šojgua i načelnika Generalštaba Ruske Federacije Valerija Gerasimova – od početka ruske vojne specijalne operacije u Ukrajini, ali svaki put bezuspešno.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj „zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *