ЗВАНИЧНИ ДОКУМЕНТ: Кад оде Путин, почиње…

ZVANIČNI DOKUMENT: Kad ode Putin, počinje…

11 novembra 2017

U susednim zemljama Rusije do 2035. godine mogu izbiti vojni sukobi, u zvaničnom dokumentu je objavio Istraživački centar Evropskog parlamenta. Navodi se i da će „period posle Putina“ biti posebno opasan po Rusiju, jer tada može doći do političke nestabilnosti, a u budućnosti će Rusija izvesno biti suočena sa velikim ekonomskim problemima.

Ovaj dokument analizira glavne geopolitičke tendencije i prognozira mogući scenario svetskih dešavanja za period do 2035. godine.

Najveći zaključak dokumenta je to da postoji velika opasnost od sukoba u zemljama koje se graniče sa Rusijom, te da će ti događaji zahtevati intervenciju i umešanost Evropske Unije.

Eksperti koji su radili na ovom dokumentu navode da će ta intervencija najverovatnije biti bez korišćenja vojne sile od strane EU.

Dokument navodi da bi razvoj ovakvog scenarija mogao biti potpomognut slabljenjem Moskve u regionu zbog ekonomskog slabljenja Rusije.

Zemlje će pokušati da reše probleme u svojim oblastima koje su pod uticajem Rusije i da ih vrate pod svoju kontrolu, ali to neće moći uvek da se reši diplomatskim putem, odatle opasnost od ratnih sukoba, navodi se u dokumentu.

Dokument navodi da će „period posle Putina“ biti posebno opasan po Rusiju, jer tada može doći do političke nestabilnosti, a u budućnosti će Rusija izvesno biti suočena sa velikim ekonomskim problemima zbog niže cene gasa i prirodnih sirovina.

Ekspertski tim Istraživačkog centra Evropskog parlamenta paralelno prognozira dobro stanje u vojno-odbrambenoj industriji, ocenjujući da će najverovatnije ostati konkurentna.

Nove vojne i nuklearne tehnologije savremene Rusije će uspeti i u budućnosti da zadrže Evroatlantski savez, navodi se u dokumentu.

Zvaničnici Rusije i predstavnici Ruske Dume su dokument ocenili nastavkom rusofobskih trikova sa Zapada, piše Raša Tudej.

(Komersant)

KOMENTARI14 komentara

 1. R.Srpska says:

  Ko drugom jamu kopa sam u nju upadne. EU je pred svojim krajem kao i SAD, svi EUropljani ce ziveti od kontejnera kao hrvati iu satorskim gradovima kao amerikanci.

 2. raikkonen says:

  da..da..sve ''eksperti'' do mojega!!..shto je babi milo to joj se snilo, ma oni ne mogu da predvide shta ce sutra da ih spopadne , a ne shta ce se u rusijii deshavati 2035!?..ludi su u rusijii pa ne znaju da ce jednog dana putin mora da ode i oni ce sedeti skrshtenih ruku i gledati u zvezde, bes i nemoc zapada pocinje da kulminira..frustracije ..frustracije i samo frustracije, pocinju da postaju patoloshki slucaj, a sa takvima zna se shta treba....

  • Velika Metla says:

   Zapad i nije nikada prestajao biti patološki slučaj! Nisu mogli predvideti Krim,a kamoli nešto za duže vreme!

 3. Trifun says:

  Kada ode Putin mogao bi doci neko jos mnogo opasniji za zapadne genocidne hijene od njega. Budite pazljivi sta prizeljkujete. Nema nazad.

 4. Gaga says:

  Pa zamislis da dodje Lavrov a on mrzi zapadnjake bar 5 puta vise nego Putin! nemoze da ich smislis!Pa tad su nagrabusili tek!

 5. slobo says:

  Ja samo cekam da se Pametni Zaharije javi da on malo to sve pojasni.Zaharije javi se. prijem.

 6. ARTILJERAC says:

  Lupaju kao i uvek gebelsovi učenici marketinga... Bliži im se kraj pa ne mogu da podnesu da ih je Rusija opet pobedila.

 7. Ivan says:

  Ovo mi vise lici na spisak zelja zapadnih hijena.))

 8. zlatko says:

  Ovaj dokument je deo satanističkih rituala tipa "ti spavaš, ti spavaš". Ne znaju, jadni, da je Rusija te njihove trikove odavno prozrela i da mogu da mantraju tako u prazno do sudnjeg dana, ništa se neće desiti.

 9. Vojna I ojdeSe says:

  I'ma slichno prorocanstvo, ? Of ruskih staraca, . Svaki tok moze da se promeni, to se zove dar buduchnosti. .. inace fabrike gde se proizvodi vakve zapise, je ucebnik of svih vrsta nauke , oni isto taking razmatraju I u detalje tumace proroshtva svih naroda I poedince... Nemojte biti naivne...

 10. Za Srbiju says:

  Posao im je da pišu ovakve zastrašujuće prognoze, da bi širili paniku i nepoverenje prema ruskoj vladi. Kako će da igleda Evropa ili SAD za dest godina?

 11. Velika Metla says:

  Zapadnjaci,molite Boga da Putin ostane što duže,jer bi vrlo lako mogao doći neko ko je "lak na obaraču",koji neće trpeti vaša megalomanska i bolesno sebična ponašanja,pa vam zabiberiti nekoliko interkontinentalnih! Prema tome,mnogo bi bilo pametnije da se počnete ponašati na taj način da ova planeta nije samo vaša,i da na njoj ne živite samo vi,i da drugi neće da vam budu sluge!

 12. centar za transfer Art-izuzetnosti says:

  Ziveo CAR!!!

 13. Miki says:

  Greška.Rusija ne živi isključivo od nafte i gasa,Rusija trenutno počimje da koristi izmenjenu klimu i time će ostati vodilja u proizvodnji hrane i teške industrije i novih tehnologija dakle ostaće vodilja za ceo svet.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *