Званичник НАТО се огласио поводом „тајног плана“ за Балкан

Zvaničnik NATO se oglasio povodom „tajnog plana“ za Balkan

17 novembra 2017

Viši zvaničnik za Rusiju i Zapadni Balkan iz odeljenja za javnu diplomatiju Robert Pscel ocenio da se region kreće u pravom smeru jer sve zemlje žele u EU.

On je naveo da NATO ne preferira neku zemlju na račun drugih, ocenivši da bi evropske integracije trebalo da donesu korist svima. Za nas je, kaže Pscel, veoma važno šta se dešava na Zapadnom Balkanu po pitanju bezbednosti i evropskih integracija, jer se ne može zamisliti da region bude izvan glavnih tokova.

– EU je željeni cilj svih u regionu, NATO samo za neke, ali opet niko nije isključen, mi želimo da svi imaju koristi od toga – rekao je Pscel i podsetio da ta organizacija vodi politiku „otvorenih vrata“ koju je potvrdila Crna Gora kada je postala njena članica.

On je istakao da NATO ima pozitivnu agendu za Zapadni Balkan i da nema „tajnih planova i tajno skovanih ideja“.

Kako kaže, NATO želi da pojača svoje angažovanje iz više razloga, pre svega zbog bezbednosti u reginu što je vitalni interes, ali je istakao i da se poštuje politika svake zemlje u regionu i da je to nešto što se podrazumeva.

On je ponovio da KFOR ostaje kao neko ko je najvažniji u obezbedjivanju sigurnosti i bezbednosti na Kosovu i u zaštiti manastira.

Pscel kaže da treba rešiti problem dezinformisanja koje preovladava gotovo svuda, navodeći da to nije problem samo EU, NATO ili pojedinačnih zemalja. Ocenio je da to izaziva nepoverenje ili utiče na dobrosusedske odnose, te da je jako važno proveravati izvore.f

KOMENTARI4 komentara

 1. Ivan Grozni says:

  Koliko protivrecnosti mozemo da progutamo od jednom Vecina americkih vazala priznala je KiM kao nezavisnu drzavu a drzi KFOR za "zastitu manastira". Dali samo za zastitu manastira ili se tu krije i jos nesto. NATO ima pozitivnu agendu na Balkanu. Koju? izuzev prosirenja i stavljanja pod kontrolu naroda i teritorija. Okupirati jedan deo teritorije jednog naroda,napraviti naj vecu vojnu bazu a onda ocekivati da ti se taj narod pridruzi i da stane u tvoje redove,gledajuci grobove svoje dece i zatrovanu zemlju koju je taj savez pocinio. Dali stvarno ovi zive u virtuelnom svetu ili u svojim brlozima iz kojih izlaze samo kad treba pociniti jos kakav zlocin na svetu. Koliko su dobrog doneli covecanstvu za zadnjih 30 godina? Da, zaboravio sam da su; u glavnim zemljama te alijanse, proglasili dobrocinstvo za slabost a silu stavili iznad intelekta.

 2. Trifun says:

  Kakve tajne postoje nakon genocidnog napada na nas 1995 i 1999 u nizu genocida koji su pocinili sistematski??? Da li ste vi retardirani?? Nema nazad.

 3. Beli Orao says:

  Eu i NATO zeljebni cilj????? Koja buddala-estina i ispiranje mozgova po ko zna koji put stanovnistvu na Balkanu!!! Vista prisila i okupacija teritorija ex-YU!!!

 4. Beli Orao says:

  Eu i NATO zeljebni cilj????? Koja buddala-estina i ispiranje mozgova po ko zna koji put stanovnistvu na Balkanu!!! Cista prisila i okupacija teritorija ex-YU!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *