ЗВАНИЧНО! Грчка не отвара границу за Србе

ZVANIČNO! Grčka ne otvara granicu za Srbe

15 juna 2020

„Grčka mora da poštuje odluke EU“ – ovim rečima počinje zvanično saopštenje turističkim agencijama u Srbiji.

Konvoj od pet autobusa sa srpskim turistima danas je trebao da krene put Evie, Parge i Halkidikija. Turisti su bili spakovani, vodiči i vozači spremni, autobusi napunjeni gorivom. Kolona dugačka 20 kilometara automobila sa srpskim tablicama čekala je ceo dan na bugarsko-grčkoj granici. Oko podneva je javljeno da granica, izgleda, neće biti otvorena.„Grčka mora da prati preporuke EU o otvaranju granica sa trećim zemljama, To se, takođe, odnosi na putnike iz Srbije. Ovi turisti će moći da uđu u zemlje EU od 1. jula“. Ovako glasi saopštenje koje su danas kasno popodne dobile srpske turističke agencije.

„Definitivno do 1. jula srpski turisti neće moći da uđu na teritoriju Grčke, svi smo zatečeni i molimo turiste za strpljenje“ kaže za Novosti Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije JUTA.

Agencije su prošle nedelje dobile nove cenovnike od grčkih hotelijera i smeštaj je, u proseku, bio od 20 do neverovatnih 40 odsto jeftiniji. Nažalost, gaf grčkih vlasti da prvo obećaju, a onda odluče da ne otvore granicu teško će uticati na ovu sezonu.

Kako nezvanično Novosti saznaju, agencije su danas trebale da potpišu ugovore o čarter letovima sa „Avioletom“, ali je to odloženo. Prvi čarteri trebalo je da polete početkom jula, ali u agencijama više nisu sigurni da se Grčka neće ponovo predomisliti i promeniti odluku o otvaranju granica

Kakve će biti posledice u Grčkoj zbog neotvaranja granica za srpske turiste – tek ćemo znati, ali među srpskim agencijama je ponovo iznet zahtev da se ova sezona „ukine“. Naime, naše agencije su dale kaparu grčkim hotelijerima, koju oni ne žele da vrate, a višemesečnu neizvesnost ne mogu da finanasijski da podnesu.

KOMENTARI3 komentara

  1. doktrina soka says:

    E Srbi opet ispadose budale,mislim na ministra turizma, ala ce sad da glasaju za AV.

  2. persida says:

    Eto kako je kad si rob EU-a.

  3. persida says:

    Kuku lele, Hrvati nas biju motkama, Grci zakljucali vrata… Kuda sad? Pa, u predivna srpska sela, na reke i u planine. Srbi ne cene ono sto imaju, sve bi dali da mogu i poslednji dinar da ostave kod ustasa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *