ЗВАНИЧНО САОПШТЕНО: Србија од Француске купила 18 система „МИСТРАЛ“ са укупно 50 ракета

ZVANIČNO SAOPŠTENO: Srbija od Francuske kupila 18 sistema „MISTRAL“ sa ukupno 50 raketa

16 jula 2019

French Forces in Guyana

Tokom posete francuskog predsednika, Vučić je posebno zahvalio Makronu i kompanijama koje su omogućile da vojno-tehnička saradnja bude na višem nivou.

„Zainteresovani smo da kupimo i druge uređaje optoelektronske prirode. Srbija ima nešto novca i hoćemo da, kao vojno neutralna zemlja, zaštitimo svoju teritoriju. A Francuska kao saveznik i zemlja moderne tehnologije može u tome da nam pomogne“, rekao je Vučić.On je posebno pomenuo nabavku protivvazduhoplovnih raketnih sistema Mistral i naveo da je Srbija kupila 18 jedinica tog oruđa sa ukupno 50 raketa.

Da podsetimo, pet od dvadesetak sporazuma koji su danas potpisani u Beogradu tiču se vojne industrije dve zemlje.

Miroslav Lazanski je posebno izdvojio PVO sistem „mistral“, koji može da se instalira na rečnu flotilu, na Lazaru, Milošu i koristi se za obaranje letelica u niskom letu, a ima i mogućnost manevra za izbegavanje laserskog ometanja.

Planirano je da se taj sistem integriše u sistem PASARS čime će se sposobnost Vojske Srbije značajno podići.

U pitanju je najsavremenija tehnologija i strateški cilj je da se vojska Srbije njime opremi, kako bi podigla sposobnosti da odgovori na savremene pretnje.

KOMENTARI3 komentara

  1. milos says:

    A unistavali smo Strele domace proizvodnje

  2. teoretičar says:

    Postalo dosadno. Vučić i dalje poklanja kmetove zajedno sa zemljom, ja i dalje pregledam, vi i dalje ćutite...Zamrlo brate u Srbiji.

  3. Slobodanka says:

    Na rečima: "Kupićemo ruski Pancir S-1, kupićemo kineski S-300", a u praksi odradjuju lažljivi i teški prdež kupovinom francuskih mistrala. Ovo nigde nema što kod nas ima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *