ЗВАНИЧНО! У СРБИЈИ УКИНУТО ВАНРЕДНО СТАЊЕ

ZVANIČNO! U SRBIJI UKINUTO VANREDNO STANJE

6 maja 2020

Poslanici Skupštine Srbije izglasali su Predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja koji je podnela Vlada Srbije. To znači da nema više policijskog časa, ali ostaju neke vanredne mere koje su donete zbog epidemije korona virusa.

Vanredno stanje u Srbiji zbog epidemije korona virusa proglašeno je 15. marta.Za ukidanje vanrednog stanja glasalo je 155 poslanika i nije bilo poslanika koji su glasali protiv, prenosi Tanjug.

Na snazi ostaju i dalje pojedine mere koje su uvedene kako bi se smanjila mogućnost širenja virusa korona.

Poslanici su usvojili i Zakon o važenju uredbu koje je Vlada Srbije, uz supotpis predsednika Republike, donela za vreme vanrednog stanja i koje je Narodna skupština potvrdila.

Ukinuto je 11 uredbi koje su važile za vreme vanrednog stanja, a odnose se na organizaciju rada, deo poreskih mera, način zaduživanja, učešću u krivičnom postupku.

Nadležne izborne komisije će 11. maja doneti rešenja o nastavljanju sprovođenja izbornih radnji.

Fizička distanca i zabrana javnih okupljanja i dalje na snazi

Rukavice i maske biće obavezne u javnom prevozu, ali i u restoranima i kafićima, fizička distanca ostaje na snazi, zabrana javnih okupljanja, nema nastave u školama – ostaje nastava na daljinu, nema bioskopa i pozorišta, prenosi RTS.

Na snazi ostaje držanje distance od dva metra, do daljeg će morati da se izbegavaju kontakti – zagrljaj, rukovanja, stariji od 65 će moći da se kreću kada god požele, ali je preporuka da i dalje više vremena provode u svojim domovima.

Šetnja je dozvoljena, ali nikako u grupi.

Slavlja poput svadbi, krštenja, rođendana biće dozvoljena od 15. juna.

KOMENTARI2 komentara

  1. DonDon says:

    ccc...

  2. Ivke says:

    Smradovi rade za duboku drzavu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *