ZVEČAN: Ubijen pripadnik Euleksa

ZVEČAN: Ubijen pripadnik Euleksa

19 septembra 2013

zvecanKod Zvečana je jutros ubijen jedan pripadnik Euleksa, a dva su ranjena. Prištinski mediji potvrdili da je ubijen pripadnik Euleks policije.

Prema navodima prištinskih elektronskih medija, ubijen je A.S iz litvanskog kontingenta Euleksa.

Prema saznanjima Bete, osim ubijenog pripadnika Euleksa, povređena su još dva policajca kojima se lekarska pomoć ukazuje u kosovsko-mitrovačkoj bolnici. Na njihovo vozilo je otvorena rafalna paljba, a ubijeni policajac je pogođen u predelu glave i stomaka.

Tanjug ima informaciju da je u kosovsko-mitrovačku bolnicu primljen jedan pripadnik Euleks policije, koji se nalazi u teškom stanju, ali ta agencija nema potvrdu da je neko preminuo.

Portparol Euleksa Irinina Gudeljević izjavila je Tanjugu da se incident dogodio jutros na severu Kosova kod Zvečana, ali nije mogla da iznese druge detalja.

Kako Tanjug saznaje incident se dogodio na putu Kosovska Mitrovica- Jarinje, kada je pucano na vozilo Euleksa. Ispred bolnice u Kosovskoj Mitrovici nalaze se vozila Euleksa i kosovske policije.Ne zna se da li ima i drugih povredjenih u incidentu.

Područje incidenta je Euleks policija blokirala. Na lice mesta odmah su izašali Kfor i specijalne jedinice Euleksa. Pronađene su čaure koje su ostale iza ubice.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *