ЗВЕР ЈЕ САДА У ДОМЕТУ НАШИХ РАКЕТА: Ким Џонг објавио успешан тест интерконтиненталне ракете! (ФОТО/ВИДЕО)

ZVER JE SADA U DOMETU NAŠIH RAKETA: Kim Džong objavio uspešan test interkontinentalne rakete! (FOTO/VIDEO)

30 jula 2017

Vrhovni lider Severne Koreje Kim Džong Un obratio se javnosti nakon uspešnog testa interkontinentalne balističke rakete Huasong-14.

Narod Koreje slavi uspešan test interkontinentalne rakete Huasong-14 (Ilustracija: Pravda)

Demonstrirali smo svoju sposobnost da ispalomo interkontinentalnu balističku raketu u bilo koje vreme, na bilo koje mesto i sada je cela teritorija SAD-a u dometu naših raketnih snaga, rekao je Kim u obraćanju nakon testa, prenela je severnokorejska centralna novinska agencija.

Kim je posebno naglasio zadovoljstvo činjenicom da je raketa pokazala svoju pouzdanost već na drugom testu (prvi, neuspešan, je obavljen 4. jula), uprkos prognozama da će raketa biti završena tek 2020. godine.

– Simulacija maksimalnog dometa naših raketa poslaće zabrinjavajuće upozorenje Amerikancima koji koji su izgubili pamet i stalno iznose besmislene primedbe. Pokazaće onima koji vode američku politiku agresije da neće proći nekažnjeno ukoliko se usude na provokacije, rekao je Kim Džong Un.

Kako je naglasio, američko trubljenje o ratu i ekstrmnim sankcijama protiv Demokratske Narodne Republike Koreje, dalo je puno pravo njegovoj zemlji da stekne nuklearno oružje, kao i rakete koje mogu da ga prenesu na bilo koju tačku na zemlji.

On je dodao da narod Koreje neće dozvoliti „zverolikoj američkoj imperiji“ da preuzme više ni jedan pedalj teritorije na poluostrvu, koje SAD posmatra samo kao posed od strateškog značaja.

– Ukoliko Jenkiji, uprkos brojnim upozorenjima, još jednom zamahnu nuklearnim štapićem prema ovoj zemlji, naučićemo ih lepom ponašanju našim strateškim nuklearnim naoružanjem, koje im jedno po jedno, predstavljamo, naglasio je korejski lider.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *