ЗВЕР ЈЕ САДА У ДОМЕТУ НАШИХ РАКЕТА: Ким Џонг објавио успешан тест интерконтиненталне ракете! (ФОТО/ВИДЕО)

ЗВЕР ЈЕ САДА У ДОМЕТУ НАШИХ РАКЕТА: Ким Џонг објавио успешан тест интерконтиненталне ракете! (ФОТО/ВИДЕО)

30 јула 2017

Врховни лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун обратио се јавности након успешног теста интерконтиненталне балистичке ракете Хуасонг-14.

Народ Кореје слави успешан тест интерконтиненталне ракете Хуасонг-14 (Илустрација: Правда)

Демонстрирали смо своју способност да испаломо интерконтиненталну балистичку ракету у било које време, на било које место и сада је цела територија САД-а у домету наших ракетних снага, рекао је Ким у обраћању након теста, пренела је севернокорејска централна новинска агенција.

Ким је посебно нагласио задовољство чињеницом да је ракета показала своју поузданост већ на другом тесту (први, неуспешан, је обављен 4. јула), упркос прогнозама да ће ракета бити завршена тек 2020. године.

– Симулација максималног домета наших ракета послаће забрињавајуће упозорење Американцима који који су изгубили памет и стално износе бесмислене примедбе. Показаће онима који воде америчку политику агресије да неће проћи некажњено уколико се усуде на провокације, рекао је Ким Џонг Ун.

Како је нагласио, америчко трубљење о рату и екстрмним санкцијама против Демократске Народне Републике Кореје, дало је пуно право његовој земљи да стекне нуклеарно оружје, као и ракете које могу да га пренесу на било коју тачку на земљи.

Он је додао да народ Кореје неће дозволити „звероликој америчкој империји“ да преузме више ни један педаљ територије на полуострву, које САД посматра само као посед од стратешког значаја.

– Уколико Јенкији, упркос бројним упозорењима, још једном замахну нуклеарним штапићем према овој земљи, научићемо их лепом понашању нашим стратешким нуклеарним наоружањем, које им једно по једно, представљамо, нагласио је корејски лидер.

(Правда)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u