ЗВОНЕ ТЕЛЕФОНИ – Нови велики притисци на Вучића

ZVONE TELEFONI – Novi veliki pritisci na Vučića

27 maja 2017

Advokat braće Btići pozvao je drugog čoveka SAD Majka Pensa da od Aleksandra Vučića zahteva distanciranje od ratnih kriminalaca i reši slučaj njihovog ubistva.

„Vučić je obećao da će rešiti slučaj Bitićija, a umesto toga igra igre. Pozivamo potpredsednika Pensa da osigura da Amerika opet bude poštovana zahtevajući od Vučića da prekine veze s ratnim kriminalcima i reši ubistva braće Bitići“, saopštio je savetnik porodice Bitići Pravin Madhiradžu.

Uz navođenje da je Vučić „dao nekoliko obećanja“ američkim zvaničnicima da će naći odgovorne za ubistvo albanskih državljana, u saopštenju se kaže da premijer Srbije umesto toga nastavlja da štiti glavnog osumnjičenog u tom slučaju Gorana Radosavljevića Gurija, visokog zvaničnika njegove Srpske napredne stranke.

Brat trojice ubijenih Bitićija, Fatos Bitići rekao da očekuje da Vučić ispuni obećanje koje mu je dao.

„Bravo Aleksandre Vučiću. Pomažeš ratnim kriminalcima i oni pomažu tebi da postaneš predsednik. Obećao si meni i mojoj porodici da ćeš stvarno nešto preduzeti. Držaćemo te za reč“, rekao je Bitići.

Trojica braća Bitići, koji su se borili protiv srpskih vlasti na Kosovu 1999. godine, osuđeni su za nelegalni ulazak na teritoriju tadašnje Jugoslavije. Ubijeni su nekoliko dana pre isteka kazne i sahranjeni u masovnoj grobnici na istoku Srbije.

KOMENTARI4 komentara

 1. Milan Stojcetovic says:

  Sto taj Majk Pens ne pritisne malo Kosovsku Vladu da resi slucaj ubijenih 14 ztelaca u selu Staru Gracko. Neduzne srpske zrtve su nebitne? Braca Bitici su na Kosovu dosli da ratuju protiv Srpskog naroda, dok su americke bombe ubijale srpsku decu. Ko tu moze da kontrolise emocije.

 2. miroslav says:

  Sta su trazili americki teroristi u tudjoj zemlji. Sta su trazili to su i dobili, mamu vam nacisticku.

 3. Pero Joksimovic says:

  Jadni Vućko Žućko. Eto njemu još jedne teške odluke po sebe a u korist Srba.

 4. Batina says:

  Satarite ga, Srbi ce vam biti zahvalni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *